Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast

Davids Pinseprogram

3. Maj 2008

Film #1: Ice Age (2002)

Bortset fra Madagascar er dette afgjort den sjoveste animerede film nogensinde. Og jeg vil gå så langt, som til at påstå, at det var den første computer animerede film, der fik os til at glemme teknikken og bare nyde historien. John Leguizamos læspende dovendyr er filmens højdepunkt.

Film #2: Romancing the Stone (1984)

Kathleen Turner er forfatteren Joan Wilder, der skriver romantiske eventyr romaner, men aldrig kommer ud for en dør. Michael Douglas er gavtyven Jack T. Colton, der må hjælpe hende gennem hendes helt eget eventyr. Turner og Douglas har en uimodståelig kemi, og Robert Zemeckis sørger for at der er fuld gang i den. Her er for en gangs skyld en danske titel der giver mening... "Nu går den vilde skattejagt". Yes sir, hold fast med begge hænder.

Film #3: Et Action Drama

Du kan enten få eksplosioner, eller ægte følelser. Meget få film formår at kombinere drama og action, men aftenens valgfri film giver dig mulighed for at vælge en film, der flytter grænserne for, hvor klog en action film kan være - Eller man kunne også sige, hvor actionfyldt et drama kan være.

Film #4: Nikita (1990)

Vi slutter af med lidt mere action, også af den usædvanlige slags. Luc Bessons sidste franske film, før han blev lokket til at prøve kræfter med USA, er måske nok hans bedste. Det er som om han med sin heltinde Nikita har fundet den perfekte kombination af den sårbare kvindelighed, det vanvittige franske sind og de ultra cool action orgier. Og slutningen får mig stadig til at tudbrøle.

Bonus Film: Ghostbusters (1984)

"Who you gonna call?". Til natteravnene, der er frisk på en sidste film, anbefaler vi endnu en '84 klassiker. En usædvanlig kombination af effekt orgie og uimodståelig humor. Se Bill Murray stjæle showet, som den flabede Peter Venkman, og Sigourney Weaver, der bliver besat af en dæmon.

God fornøjelse!

David Bjerre